vca

Det behøver ikke at være kedeligt at være en indekat. Hvis du lægger arbejde i det, kan du sagtens sørge for, at din kat får ligeså meget stimulering og motion indendørs, som hvis den havde fri adgang til at løbe ude. Samtidig kan du også glæde dig over, at den ikke bliver væk eller bliver kørt ned udenfor, så på den måde sparer livet som indekatteejer dig for en masse bekymringer.

Det er virkelig hårdt at miste sin elskede ven, og derfor er det kun naturligt at ville passe så godt som muligt på sin pelsbold. Det kræver dog, at du tager de rette forbehold, også indendørs, så læs med her.

indekat

Lav dit hjem til en forhindringsbane

Katte elsker som bekendt at klatre og at smyge sig rundt på små og udfordrende steder, hvor man ellers ikke lige have tænkt, de skulle gå. Derfor kan du ligeså godt benytte dig af denne evne og lave et perfekt indendørsmiljø til din kat.

Sæt en masse hylder op, som hænger så tæt på hinanden, at din kat kan hoppe fra den ene til den anden. Lad eventuelt hylderne fører hen til et højt skab, som er det perfekte gemmested. Du kan lægge puder og lave en hule, så skabstoppen bliver mere indbydende.

Det er også en god ide med tunneler, som din kat kan løbe igennem. Du kan egentlig lave en tunnel af lidt af hvert, så det behøver ikke at være dyrt. Brug eventuelt papkasser eller plastikrør, som passer til din kats størrelse, og læg dem ud rundt omkring, så det bliver sjovt og spændende at smutte igennem.

Du kan gemme lækre snacks forskellige steder for at motivere din kat til at løbe rundt. Den vil helt sikkert elske at gennemsøge jeres hjem for at finde de snacks, den bedst kan lide, og så er det jo en god måde at få motion på for den!

Tag din kat ud, når det er muligt

Selvom du har en indekat, så er det bare dejligt for den at komme ud engang imellem. Hvis du har en have, er det ideelt at indrette en fin løbegård, som naturligvis skal være lukket hele vejen rundt, så den ikke kan smutte ud. Det er dog ikke nok med et område udenfor; der skal også være noget, din kat kan lave. For eksempel er det rigtig dejligt, hvis der er et træ, den kan klatrer eller strække klør i. Hvis du ikke lige har et træ, kan du sagtens erstatte det med andet træ, du bygger selv. Det er super fedt for katten, hvis du laver en anordning, den kan klatrer højt i, så den virkelig får fornemmelsen af at klatrer højt op. Hvis du mangler penge til at bygge din løbegård, kan du læse mere her.

Det kan dog sagtens være, at du ikke lige har en have. Det betyder dog ikke, at din kat ikke kan komme ud. De fleste katte kan nemlig sagtens lære at gå i sele, og hvis du finder én, som sidder godt, og som er så langt, at der er gode bevægelsesmuligheder, kan I sagtens få nogle rigtig rare gåture. Katte er kloge dyr, og de kan sagtens acceptere at gå i snor, når de ved, at det er den måde, udendørstiden foregår på.