vca

Har du fået killinger i huset, og er det første gang, du skal tage dig af disse små nuttede kæledyr, kan det være, du er i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad. Det er vigtigt at være opmærksomme på dem, især når de er så små.

Derfor har vi her samlet et par tips til dig, så du kan lære lidt mere om, hvordan du skal tage dig af killinger, hvis du er så heldig at have fået ansvaret for en eller flere af dem. Killinger er så søde, og de har naturligvis fortjent at få den bedste start på livet, du overhovedet kan give dem.

Sikkerheden i din bolig

Først og fremmest skal du sørge for, at din bolig er killinge-venlig. På samme måde som hvis du får et spædbarn, skal der også tages nogle forbehold, så barnet kan bevæge sig rundt så sikkert som overhovedet muligt.

Derfor må killingerne ikke kunne komme i nærheden af noget farligt. Har du eksempelvis planter i din bolig, som er giftige for katte, skal du fjerne dem. Løse ledninger skal sættes fast eller fjernes, eventuelle smuthuller skal tildækkes, og der må ikke ligge løse genstande på gulvet, som killingerne kan tygge på, da de kan risikere at blive kvalt af selv de mindste genstande.

kat

Luk først killingen ud efter vaccinationer

Det kan være tillokkende at lade killingen gå på opdagelse udenfor. Men det er vigtigt, at du først lader din killing ud, når den har fået sine vaccinationer.

Husk at holde opsyn med den, og lad den kun komme ud gradvist, indtil den stille og roligt bliver ældre og større.

En killing kan let blive væk fra dig, hvis du ikke hele tiden er opmærksom på den. Så husk at holde nøje øje med den, hvis du lukker den ud.

Tilvænning og træning

Med en killing kan det være en stor omvæltning at komme til at nyt hjem. Derfor bør du lade killingen stille og roligt vænne sig til sin nye bolig. Lad den udforske et rum ad gangen, og når den har accepteret det ene rum, kan du stille og roligt lade den gå på opdagelse i det næste. Killingen skal kunne føle sig tryg.

killing

Derudover er det en rigtig god idé at begynde træningen af killingen tidligt, da det gerne er her, at træningen har den største effekt. På den måde sikrer du dig også, at du får en kat med gode manerer og en god opførsel.