vca

Hvis man er på udkig efter en kattekilling, så kan det være rart at vide, hvor man skal lede. Dette, og meget mere, kan du læse om i denne artikel.

Brug en anerkendt dyreportal

Ligesom der findes en boligportal, så findes der også en dyreportal, som gør det nemmere at finde et kæledyr -som for eksempel en kattekilling. På sådanne portaler opretter man en brugerprofil, hvorefter man kan begynde at kigge efter sin nye kattekilling. Der er dog meget naturligt en masse overvejelser, som man bør gøre inden man anskaffer sig en kattekilling.

Passer dit hjem til en kattekilling?

Først og fremmest, så skal det overvejes, hvor meget plads man har i sin bolig. Og egner den sig til en kattekilling. Det er nemlig vigtigt, at katten har mulighed for at bevæge sig frit rundt og ikke føler sig indespærret. Dernæst, så skal man finde ud af, om alle i familien kan tåle katte og kattehår. Hvis dette er tilfældet, kan man roligt vælge en langhåret race som fx Maine Coon eller Perser.

De to racer har dog den ulempe, at de har behov for mere pleje end andre racer – især Perseren. En Maine Coon er derimod mere selvplejende. Hvis allergi i familien er et problem, kan man vælge en raceløs (eller blandingskat), da disse ofte har et mindre hårlag.

Introduktion af en kattekilling i hjemmet

Når man skal have en ny kattekilling med hjem, er det vigtigt at tænke over nogle ting, inden man kaster sig ud i det. For det først skal man sikre sig, at alle personer i husstanden er enige om, at der skal være kattekillinger i huset. Det er ikke altid lige nemt at have små dyr i huset, og derfor er det vigtigt, at alle er med på ideen.

Derudover, så skal man også overveje, hvilken race eller type af killing man ønsker sig. Nogle racer er mere rolige end andre, og derfor kan det være en god idé at undersøge de forskellige racer, inden man beslutter sig for den helt rigtige race til sin familie.

Endelig, så skal man selvfølgelig også finde et sted, hvor killingen skal have sit helle-sted, altså et frirum, hvor den har fred og kan trække sig til. Herudover skal den også have en kattebakke, hvor den kan besørge i fred. Ligesom der skal være en fast plads til mad- og vandskål. Husk at katte er carnivores og skal fodres herefter for at holde sig sund og rask.