vca

Katte er nogle af de sødeste dyr, der overhovedet findes. Det kan der ikke være mange meninger om. Så hvis du overvejer at få et dig et kæledyr, bør du helt sikkert gå efter at få en eller flere katte.

Mange mennesker er nervøse for at få katte, da de tror, at det er sværere at opdrage dem, og derfor vælger mange en hund i stedet for, hvilket er synd.

For du kan sagtens opdrage på en kat. Og fremgangsmåden er langt hen af vejen den samme, som du vil bruge ved en hund. Så du skal ikke være bekymret for, at du ikke kan opdrage dine katte, hvis du vælger at få dem.

kat

Selvfølgelig er katte ikke ligesom hunde, og det er jo kun godt. Der må gerne være forskel på kæledyr. Og der er jo ingen der siger, at du ikke også kan få en hund på et senere tidspunkt, hvis du har lyst og overskud til det.

Husk at kæledyr skal have tid

Det vigtigste du skal huske på, inden du vælger at få et kæledyr ind i dit hus, er, at de skal have tid og ikke mindst opmærksomhed.

Selvom katten langt hen af vejen sagtens kan hygge sig alene, vil du kunne se stor forskel på en kat, der har fået meget opmærksomhed og kærlighed fra sin ejer og så på en kat, der ikke har været tid til fra ejerens side af.

Så uanset om du skal have en eller flere katte, skal du være sikker på, at du har tid til at tage dig af dem og give dem en masse kærlighed. Du skal lege med dem, nusse dem, klø dem og kæle med dem. På den måde er du sikker på at give dine katte de mest optimale rammer for en dejlig tilværelse.

Ude- eller indekat?

Du skal også finde ud af med dig selv, om du skal have en ude- eller indekat. Har du lyst til at have en kat, hvis du bor i lejlighed og dermed ikke har optimale rammer for at kunne lukke den ud engang imellem?

kat - hund

En indekat har en tendens til at blive lidt mere vild end en udekat, da den ikke altid får brugt lige så meget energi.

Men der kan naturligvis også sagtens være forskel på katte, så bare fordi du vælger en indekat, betyder det ikke, at den raserer hele huset. Igen handler det også om, hvordan du opdrager den, samt hvilken type kat det er.