vca

Når man har dyr i hjemmet, bliver man nødt til at opdrage dem. Det gælder hunde såvel som katte. For der er visse ting, man ikke vil have. Har du katte, der ikke må være i sofaen og sengen? Så skal de lige lære det. 

kat på stol ved bord

Vent med at købe et flot spisebord, til kattene har lært at holde sig fra det

Hvis du har et flot spisebord i dit hjem, vil du højest sandsynligt gerne undgå, at kattene hopper derop. For ellers kan der komme mærker og ridser. Derfor er det måske en god idé at vente med at købe den slags, hvis du går og overvejer det. Så er du nemlig sikker på, at der ikke sker noget. Find et flot og lækkert planke spisebord. Det er især lige, når man har købt nyt, at man helst ikke vil have, at der sker noget. Efter et stykke tid, accepterer man bare, at ridser og lignende ikke helt kan undgås. Men at katten hopper op på bordet den første dag, er altså ikke særlig fedt. 

Der er naturligvis også mange, der lader sine katte gå rundt, hvor de vil. Hvis du har det sådan, er det lidt nemmere. For så skal de ikke lære, hvor de ikke må gå. Det er lige med at overveje det fra start. Heldigvis er det dit eget valg. Så længe kattene ved, hvad de må, og hvad de ikke må.

killinger

Hvordan opdrager man sine katte?

Hvordan folk opdrager katte, er forskelligt. Når katten er et sted, den ikke må være, vælger nogle at bære den stille og roligt ned. Andre skyder lidt vand på katten, så den forbinder et bestemt sted med noget negativt. Hvad der virker, er forskelligt. Så det er med at finde ud af, hvad du kan gøre på en ordentlig måde.

At skælde sin kat ud, er for eksempel noget, der ikke har nogen gavn. For det forstår katten ikke, og den kan blive bange, hvis man har en lidt truende mimik. Det samme gælder fysisk afstraffelse. Det gør blot katten bange, og det er synd for ethvert dyr. Det er altså med at finde ud af, hvad din kat reagerer på. For der er typisk ikke ét svar, man kan holde sig til. Lidt research på nettet skader bestemt ikke. For så har du nogle forskellige alternativer, du kan prøve af. Og det er jo altid rart, for så skal det nok lykkes.