vca

Før du byder hvalpen velkommen i dens nye hjem, så skal du sørge for at alt er parat til din nye firbenede ven. Det er et kæmpe ansvar at bo med en hund, især når det drejer sig om en hvalp. Derfor skal du sørge for at både du og hjemmet er fuldstændig parat til at hvalpen kan flytte ind. Vi har her samlet alle de essentielle ting, som du bør anskaffe dig til din nye hundehvalp.

Sørg for det rigtige hvalpefoder

Noget af det vigtigste du skal anskaffe dig til din nye hvalp, er det rigtige foder. Hvalpe kan ikke spise det samme mad som en voksen hund, da deres tænder er skrøbelige i voksealderen og deres maver for sarte til at fordøje voksenfoder. Derfor skal du naturligvis have godt med hvalpefoder med masser af vitaminer, fiber og god smag.

Det er også en god ide at anskaffe sig nogle hvalpe-venlige træningsgodbidder, så den lille hvalp kan belønnes for de gode gerninger. Du kan gøre hele processen nem for dig selv ved at købe hvalpepakker, hvor du får alt du skal bruge for at give hvalpen en perfekt start på livet.

En varm og tryg seng

Det kan godt være en overvældende proces for den lille hvalp at skulle flytte væk fra mor og ind i nye omgivelser. Det er utrolig vigtigt at hvalpen har en behagelig og varm seng, hvor den kan søge tryghed og ro.

Køb en lille blød seng, gerne med en let kurvet form, så hvalpen føler sig tryg. Suppler gerne med lidt hyggelige bløde tæpper, så der er lidt ekstra at pakke sig ind i.

Hvalpevenlig hundeskål

Det der med at spise fast føde er ikke lige så nemt, som man skulle tro. Hvalpens første hundeskål skal gerne være designet sådan, at skålen står robust og ikke spilder en masse.

Derudover findes der smarte skåle med slow feeder funktion, hvis hvalpen har det med at hugge maden i sig.

Godt med legetøj

Det er essentielt at der er rigeligt med hvalpelegetøj i huset. Der skal gerne være nogle gode bamser, reb eller bolde, som hvalpen kan tygge og trække i.

Små voksende hvalpetænder klør og irriterer rigtig meget, og derfor har hvalpen behov for bidelegetøj. Små hvalpe har det desværre med at gå direkte til angreb i sokker og sko, hvis ikke der er noget godt og bidevenligt legetøj at gnave i.