vca

Uanset om du sidder med din kæreste, din bedste ven eller er til en fest, er det altid en god stemningssætter at mixe en drink sammen, som man kan sidde og nyde. Især drinks med kaffe er et hit – her er det værd at prøve trolden cocky barrista gin, og samtidig kan du overveje, om du føler dig lidt ensom – det gør mange, og det er helt normalt. 

Drink

Ensomheden under corona

Tiden under corona har for mange været præget af ensomhed. Det er der mange grunde til, for selvom man ikke har mistet den kreds, man førhen havde, er det bare begrænset, hvor meget, man har kunnet se hinanden. Sommetider kan det være svært at tænke relationer så abstrakt. 

For hvis man sætter sig ned og reflekterer over, hvor mange mennesker, man har tæt på sig, kan man ofte blive ramt af en lettelse. 

Dog kan det være svært at finde tryghed ved tanken, når disse mennesker ikke er inden for rækkevidde. Her kan man blive ramt af en ængstelighed og en frygt for, at man kommer på den anden side og ikke er det sociale mennesker, man var førhen. 

Ens for alle

Heldigvis kan man trøste sig med, at alle har været i samme båd, og omvendt kan man tage ensomheden på den gode samvittighedskappe, for det betyder kun, at man har været god til at vise samfundssind og overholde restriktionerne. Ensomheden er der forskellige måder at tackle på, alt efter, hvem man er som person. 

Nogle finder sig til rette i det, andre dvæler ved sorgen og de tredje finder erstatningsløsninger. Nedenfor er der nogle råd til, hvordan man bekæmper den tomme fornemmelse, som på ingen måde er optimal, men desværre ikke specielt usædvanlig blandt danskerne. 

en hund giver glæde

Hvad kan dit kæledyr give dig?

Du er måske ikke den heldige ejer af et kæledyr. Endnu. Hvis du ikke har dig en bedste ven i dyreform er det måske på tide at tænke i disse baner. Der er ikke noget, der kan erstatte et tomrum som en kæledyr kan. 

Det er der altid og viser altid en glæde for at se dig og være omkring dig. Der er selvfølgelig forskel på dyr og deres effekt på dig og din glæde. 

Man får ikke lige så meget nærvær ud af en fisk i et akvarium, som man gør af en hund eller en kat. 

Dog er det vigtigt at overveje, hvor meget overskud, man har, inden man giver sig i kast med projekt-få-et-kæledyr. 

Det kræver naturligvis mest at få en hund, hvor man med en kat kan vænne den til livet udenfor og på den måde skabe en god balance i forhold til, hvor meget opmærksomhed, den behøver fra dig.